Köpa brandsläckare hemma – bäst i test 2023

En viktig aspekt av brandsäkerhet är att ha en brandsläckare hemma. Med en sådan kan du släcka eller påverka bränder i ett tidigt skede och detta kommer att vara avgörande för ditt resultat när det gäller hur omfattande branden kommer att bli.

Om de inte redan har någon brandsläckare hemma är vårt råd att skaffa dig en sådan så snart som möjligt. I vårt test av bästa brandsläckare för hemmet listar vi ett par olika varianter av de bästa brandsläckarna.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning bästa brandsläckare hemma 2023

BildProduktPris
Housegard brandsläckare hemma Housegard brandsläckareSe pris
Nexa brandsläckare hemmaNEXA brandsläckareSe pris
Solstickan brandsläckareSolstickan brandsläckareSe pris

Bästa brandsläckaren för hemmabruk 2023

1. Housegard brandsläckare

Housegard brandsläckare 6kg pulver test av brandsläckare
 • Har högsta släckeffekt
 • Fungerar på alla typer av bränder
 • Hög kvalitét och ett bra pris
 • 5 års trygghetsgaranti

Housegard erbjuder det bästa förhållandet mellan pris och kvalitet på sina produkter och har flera gånger utsetts till det mest pålitliga varumärket för brandsläckare i Sverige.

Pulversläckaren är lämplig för i stort sett alla typer av bränder, inklusive elektriska bränder och brännbara vätskor som olja, gas etcetera. Alla Housegards produkter uppfyller europeiska krav på kvalitet och säkerhet och är givetvis CE-märkta.

Housegard brandsläckare tillverkas av dem själva så det kan garantera hög kvalitetskontroll i varje steg från tillverkning till leverans till din dörr. Med ett omfattande utbud av olika modeller kan du hitta en som passar dina behov perfekt oavsett om du vill ha en för köket eller garaget.

Housegard brandsläckare finns även som 2kg pulver. Den är perfekt att ha för att brandsäkra båten eller husvagnen.

2. Nexa brandsläckare

Nexa brandsläckare 6kg pulversläckare - köpa brandsläckare
 • Billig brandsläckare
 • Fungerar på alla typer av bränder

Nexa brandsläckare är den perfekta lösningen för alla som vill ha en prisvärd brandsläckare som är lätt att använda.

Denna pulversläckare har utformats särskilt för hemmiljöer. Den använder ABC-ämnen i torrt pulver som är effektiva mot bränder av klass B (brandfarliga vätskor) samt bränder av klass A (trä, papper etc.). Du drar helt enkelt i sprinten och sprutar tills lågorna slocknar!

Väggfäste är inkluderat så att du inte behöver oroa dig för var du ska förvara din nya brandsläckare efter installationen utan kan enkelt hänga upp den på väggen.

3. Solstickan brandsläckare

Solstickan designad brandsläckare - test av brandsläckare hemma
 • Passar det moderna hemma
 • Har högsta släckeffekt
 • Fungerar på alla typer av bränder
 • Hög kvalitét till ett bra pris
 • 5 års trygghetsgaranti

Solstickan brandsläckare ger dig sinnesro att din familj och dina ägodelar kommer att skyddas från de förödande effekterna av brand. Tack vare dess högkvalitativa pulverbaserade släckmedel som har visat sig vara effektivt mot alla typer av bränder, inklusive elektriska apparater, trä, papper, plast och textilmaterial har du möjlighet att bekämpa branden innan den växer sig för stor.

Med 5 års garanti erbjuder denna produkt både säkerhet och värde för pengarna, vilket gör den till ett idealiskt val för alla som letar efter en pålitlig lösning för att skydda sitt hem från potentiella hot.

Solstickan brandsläckare är dessutom den snyggaste brandsläckaren på marknaden. Solstickan säljer även snygga, designade brandfiltar.

FAQ Brandsläckare hemma – frågor och svar

I alla hem rekommenderas att det finns minst en 6kg pulver brandsläckare. Pulver anses vara det mest mångsidiga och effektiva släckningsmedlet. Pulver brandsläckare fungerar mot alla typer av bränder och är enkelt att använda. Med en 6kg släckare har du även aktionstid för att hantera en större brand.

För att säkerställa ett bra brandskydd hemma är det även viktigt att det finns brandvarnare. Vi har skrivit en annan artikel om seriekopplade brandvarnare som vi rekommenderar att du tar del av.

Måste man ha en brandsläckare hemma?

Det finns många sätt att förhindra att bränder sprids och ett av de bästa är att ha en brandsläckare i hemmet. Dock är det inga krav på att ha en brandsläckare hemma.

Från myndigheternas sida rekommenderas att man har minst en 6kg pulversläckare och gärna en per våningsplan.

Ska en brandsläckare vara klassad?

Brandsäkerhet är viktigt i hemmet, och handbrandsläckare är ett sätt att se till att det är säkert. Det bör finnas minst en A-klassad modell för allmän användning runt ditt hus för släckning i fibrösa material. Den svenska standarden för handbrandsläckare är en gemensam europeisk standard, SS-EN 3-7.

Var ska en brandsläckare placeras?

Brand är en av de farligaste riskerna i ett hem. Du bör alltid ha minst en brandsläckare på varje våningsplan, och du kan också överväga att placera dem nära dörrar eller ingångar så att de är lätt tillgängliga när de behövs som mest.

Hur testar jag min brandsläckare?

En brandsläckare går inte att testa för då är den förbrukad. Men du behöver underhålla din släckare och inspektera den med jämna mellanrum. Detta kommer att säkerställa att allt är i gott skick och att det inte finns några läckor eller andra problem som du behöver ersätta. Du bör kontrollera din brandsläckare ungefär var tredje månad.

Vilken typ av brandsläckare är bäst att ha hemma?

Det rekommenderas att varje hem ska ha minst en 6 kg pulversläckare. Detta ökar chanserna att begränsa en brand i ett tidigt skede och kan göras av vem som helst med minimal utbildning i att använda dem – även om du inte är säker på hur.

Slutliga tankar om brandsläckare hemma

Jag tror att det finns flera brandsläckare som förtjänar titeln som den bästa brandsläckaren. Oavsett vilken variant du väljer kommer du att vara nöjd och tillgodose det behov du har hemma. En brandsläckare kan vara direkt avgörande om en brand skulle uppstå och med en brandsläckare hemma kan du och din familj känna er tryggare.

Jag själv som har använt brandsläckare inom mitt yrke vet att det viktigaste är att det finns en brandsläckare och att du vågar använda den. Med en brandsläckare kan du förhindra att branden växer sig stor eller begränsa branden tills dess att hjälp hinner komma på plats.

En brandsläckare är billig i inköp och en självklar sak i alla hem. En brandsläckare är den perfekta presenten att ge bort och uppskattas av alla. Varför inte passa på och fynda en brandsläckare under Black Friday eller ge bort en brandsläckare i julklapp till någon du tycker om.

Källor till artikeln

Lämna en kommentar