Bästa seriekopplade brandvarnare – bäst i test 2024

I Sverige dör cirka 80 personer varje år i bränder. Majoriteten av dem som dör har inte en fungerande brandvarnare. Det bästa sättet att skydda sig mot brand är att ha en fungerande brandvarnare i hemmet och då gärna en seriekopplad brandvarnare. I vårt test: Brandvarnare seriekopplade bäst i test, har vi gått igenom 5 olika seriekopplade brandvarnare som idag säljs på marknaden.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning bästa seriekopplade brandvarnare 2024

Letar du efter brandvarnare är det seriekopplade brandvarnare du ska ha. I vårt test av seriekopplade brandvarnare har vi gått igenom 5 olika produkter.

Vi anser att Capidi seriekopplade brandvarnare är den bästa brandvarnaren. Capidi seriekopplade brandvarnare har ett batteri som varar 10 år. Brandvarnaren är enkel att använda och du sammankopplar brandvarnarna på ett kick.

Se hela listan av seriekopplade brandvarnare.

BildProduktPris
Capidi seriekopplad brandvarnareBästa brandvarnaren 2024

Capidi seriekopplade brandvarnare

Enkel att sammankoppla, 10 års batteritid
Köp här
Housegard Origo seriekopplade brandvarnareHousegard Origo seriekopplade brandvarnareKöp här
Google Nest Protect seriekopplad brandvarnareGoogle Nest seriekopplade brandvarnareKöp här
Netamo seriekopplade brandvarnareNetatmo seriekopplade brandvarnareKöp här

Bästa seriekopplade brandvarnare 2024

1. Capidi seriekopplade brandvarnare

Capidi seriekopplade brandvarnare
 • 10 års batteritid
 • Enkel att sammankoppla
 • Möjlighet att pausa larmet vid matlagning

CAPIDI CAP388B seriekopplade brandvarnare är det perfekta valet eftersom det kombinerar optisk rökdetektering med trådlös mesh-nätverksteknik för att skapa ett effektivt system för tidig varning. Den här produkten har också en batteritid på 10 år så du behöver aldrig byta batterier igen! Alla dessa funktioner gör den här enheten till en av de bästa lösningarna på marknaden idag.

CAPiDi brandvarnare är en prisvärd rökdetektor som är lätt att installera. Den levereras med allt du behöver för installationen, inklusive monteringsskruvar, plugg och dubbelhäftande tejp. Det är bara att montera enheten i taket med hjälp av det medföljande monteringsmaterialet, par koppla brandvarnarna och sen har du ett säkert skydd för dig och din familj.

2. Housegard Origo seriekopplade brandvarnare

Housegard origo seriekopplade brandvarnare
 • Kan anslutas upp till 30 enheter
 • Kombinerad rök- och värmevarnare
 • Inbyggd lokaliseringsfunktion

Housegard Origo är det bästa valet för ditt hem eller din lägenhet eftersom den kombinerar tre olika typer av skydd i en och samma enhet – värme-, kolmonoxid- och konventionell rökdetektering. Du blir snabbt varnad oavsett var branden startar. Och om ett larm ljuder så gör alla det, så du behöver inte oroa dig för att inte alla ska höra larmet.

Housegard Origo seriekopplade brandvarnare kan upptäcka både rök och värme samtidigt, vilket gör den mycket mer tillförlitlig än andra detektorer på marknaden idag. Den larmar dig så snart den känner av någon form av fara, vilket ger dig tillräckligt med tid för att fly säkert om det behövs

Housegard Origo Optical rökdetektor har ett integrerat batteri med en lång livslängd på upp till 12 månader (beroende på användning).

Den här trådlösa optiska rökdetektorn med energisparande teknik hjälper dig att sova bättre på natten, även om du sover tungt, eftersom den är så enkel att installera och använda. Den har inbyggd lokaliserings-, test- och pausfunktion med LED lampa som blinkar under normal drift. Kan anslutas i serie med upp till 30 enheter.

Housegard säljer även bra brandfiltar, blandad annat har deras brandfilt blivit utsedd till bästa brandfilten av oss på Brandskyddskollen.se.

3. Google Nest Protect seriekopplade brandvarnare

Google Nest Protect - smart seriekopplad brandvarnare
 • Med flera sensorer för bland annat kolmonoxid
 • Utrustad med mikrofon för självtestning
 • Ger notifikationer i mobilen

Nest Protect är en smart rökvarnare med innovativa funktioner som ljuddetektering som automatiskt testar dina larm var 30:e dag och tystar dem när du lagar mat eller duschar så att de inte går igång av misstag.

Den har också en unik ljusring på toppen som lyser grönt om allt är okej eller rött om det finns fara i närheten. Du kommer aldrig att sova bättre med vetskapen att Nest Protect omedelbart varnar dig om potentiell fara för brand uppstår vare sig du är hemma eller borta.

Nest Protect har kallats den bästa rökdetektorn på marknaden idag eftersom den kan övervaka snabba och långsamma bränder samt kolmonoxidnivåer. Den meddelar dig också om eventuella problem med sammankopplingen via en app på din telefon så att den inte blir en fara för någon i huset.

4. Luxorparts seriekopplade brandvarnare

Luxorparts seriekopplad brandvarnare
 • Sammankopplingsbar upp till 12 enheter
 • Bra pris

Luxorparts erbjuder en prisvärd lösning för både husägare och lägenhetsinnehavare som behöver flera sammankopplade enheter i hela fastigheten. Med detta trådlösa sammankopplade system kan du ansluta upp till 12 enheter till varandra så att alla ljuder samtidigt om en av dem upptäcker rök eller brand. På så sätt missar du inga bränder oavsett var de börjar!

Luxorparts rökdetektor använder trådlös teknik som gör att du kan lägga ihop upp till 12 enheter i ett system utan några ledningar eller kablar. Detta innebär att om du har flera våningar i ditt hem kommer varje rum fortfarande att få ett larm när det brinner! Med Luxorparts brandvarnare får du också varningar för lågt batteri.

Luxorparts rökdetektorer gör det enkelt för dig att skydda dig mot bränder samtidigt som de påverkar ditt dagliga liv så lite som möjligt. Med Luxorparts trådlösa brandvarnare kan alla husägare känna sig tryggare på natten och säkrare i vardagen. Det är dags för alla som vill ha ett bättre skydd mot bränder än vad traditionella rökvarnare erbjuder att uppgradera redan idag!

5. Netatmo seriekopplade brandvarnare

Netatmo seriekopplad brandvarnare
 • Stöd för homekit
 • Få notis i mobilen vid larm
 • 10 års batteritid

Netatmos smarta rökdetektor är helt trådlös och självövervakad. Enheten skickar automatiskt ett larm till din telefon om den upptäcker att det pågår en brand eller annan nödsituation i ditt hem utan att någon interaktion från dig behövs.

Vi ser inte bara till att våra kunder är säkra med den här produkten, den sparar också pengar genom att eliminera behovet av månatliga underhållsavgifter som är förknippade med traditionella rökvarnare.

Netatmos egenutvecklade teknik kan upptäcka bränder snabbare än traditionella metoder samtidigt som den skickar varningar till flera enheter inom några sekunder efter det att faran upptäckts så att du kan ta dig ut säkert.

Detta innebär mindre skador orsakade av bränder eftersom produkten arbetar för att garantera maximal säkerhet för alla i ditt hushåll eller din kontorsbyggnad.

FAQ Seriekopplade brandvarnare – frågor och svar

För fler tips och råd om brandvarnare kan du läsa denna köpguide om vad du ska tänka på när du köper brandvarnare.

Måste man ha en brandvarnare?

Brandvarnare måste finnas i alla hem. Det är krav på brandvarnare för att skydda dig och dina nära och kära från farorna med brand. Det bör finnas en brandvarnare på varje våning, nära sovrummen eller så nära att de lätt kan höra den om den ljuder i hela huset.

Ska en brandvarnare vara klassad?

Brandvarnare som säljs i Europeiska unionen måste ha en prestandadeklaration och vara CE-märkta enligt SS-EN 14604.

Var ska en brandvarnare placeras?

Brandvarnare placeras i taket och helst i mitten av ett rum, men minst 50 centimeter från väggar eller andra föremål. Rökdetektorer bör också placeras nära sovrummen så att de kan väcka dig när det är larm.

Vad gör jag om min brandvarnare piper?

Om brandvarnaren avger ett pipande ljud med jämna mellanrum betyder det att batteriet håller på att ta slut och att du måste byta ut dem.

Behöver jag ha flera brandvarnare hemma?

Brandvarnare är viktiga för säkerheten i ditt hem. De bör installeras på varje våning om du har mer än en våning. När du installerar dessa enheter bör avståndet mellan dem inte överstiga 12 meter. Varje brandvarnare bör inte heller övervaka mer än 60m2. Med seriekopplade brandvarnare vet du att larmet kommer höras i alla rum om en brand skulle uppstå.

Hur testar jag min brandvarnare?

Röklarmet ska ge en högljudd signal när du trycker på testknappen för att avgöra om allt fungerar som det ska. Om den inte gör det kan det finnas ett problem med batterierna som behöver bytas.

Fungerar brandvarnare mot brandfarliga gaser?

Nej, en brandvarnare reagerar endast på rök eller värme. För att bli varnat om det finns ett gasläckage behöver du en gasvarnare. En gasvarnare är bra att ha i hemmet, husvagnen, båten eller andra ställen där du använder gas. Läs gärna vår artikel om de bästa gasvarnarna.

Källor till artikeln

Lämna en kommentar