Bästa brandfilten hemma – brandfilt bäst i test 2024

En brandfilt kan användas för att släcka små bränder eller minska spridningen av en större brand. De är bra som komplement till din vanliga brandsläckare, eftersom de har ett ännu större täckningsområde och inte skadar något i närheten om den inte är tillräckligt kraftfull!

Det här blogginlägget kommer att berätta allt du behöver veta om att använda en brandfilt hemma, inklusive hur de fungerar och varför de är så viktiga. Vi kommer också att gå igenom några av våra favoritfiltar på marknaden idag.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning bästa brandfilten hemma 2024

BildProduktPris
Housegard brandfilt - bästa brandfilten hemmaHousegard brandfiltSe pris
NEXA brandfilt - bra brandfilt till hemmetNEXA brandfiltSe pris
Solstickan brandfilt - designad brandfiltSolstickan brandfiltSe pris
Luxorparts brandfilt - billig brandfiltLuxorparts brandfiltSe pris

Bästa brandfilten för hemmabruk 2024

1. Housegard brandfilt

Housegard brandfilt - bästa brandfilten för hemmet
 • 5 års garanti
 • Ny brandfilt om du tvingas använda den
 • Finns i olika färger
 • Smidig upphängning

Housegards brandfilt är lätt att använda. Den har en bra upphängning och finns i svart, vitt eller klassiskt rött.

Det finns många bränder som börjar med gnistor från kaminen, grillen eller elspisen. Housegards brandfilt kan hjälpa till att förhindra dessa bränder innan de sprider sig

Använd Housegard brandfilt på bränder som kan uppstå i ditt hem. På så sätt blir det lättare för alla att hålla hemmet säkert från lågor. En bostadsbrand kan inträffa när som helst på året så det är viktigt att vara förberedd!

2. Nexa brandfilt

NEXA brandfilt - bra brandfilt hemma
 • Klassikt utseende
 • Finns i olika storlekar

En brand är en livshotande situation, och de flesta människor är inte förberedda för den.

I händelse av en brand i ditt hem eller på din arbetsplats måste du kunna släcka lågorna snabbt och effektivt. Detta kräver goda förberedelser. För att hjälpa dig att förbereda dig mot bränder finns denna lättanvända Nexa brandfilt med upphängningsmöjlighet för alla typer av rum i ditt hem och på ditt kontor. Filten uppfyller DIN 4102 B1 (klassificering) och finns även som tillval i en mindre storlek 120 x 120 cm .

Du kan lita på NEXAs professionella brandfiltar som uppfyller de högsta kraven på kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet! NEXA erbjuder dig högkvalitativa produkter till överkomliga priser så att alla kan skydda sig mot farorna med bränder!

3. Solstickan brandfilt

Solstickan brandfilt - snygg designad brandfilt för hemmet
 • Modern, designad brandfilt
 • Smidig förpackning som passar i ett modernt hem
 • Del av intäkter går till behövande

Brandfiltar är inte de snyggaste att ha hängande framme i ett modernt hem. Oftast hamnar de i garderober, källaren eller en låga, så de är inte lätta att hitta när man behöver dem

I händelse av en brand, om du inte kan hitta din brandfilt, kommer den att vara värdelös när det gäller att skydda ditt hem från flammor och rökskador.

Solstickan brandfilt är utformad för enkel användning och bekvämlighet. Den har uppdaterats med de senaste säkerhetskraven och har ett ergonomiskt handtag som gör det enklare än någonsin att snabbt ta tag i den när den behövs. Filten är också förpackad i en snygg stålbox med Solstickans klassiska Solstickepojke, vilket bidrar till att se till att det här nödverktyget alltid är lättillgängligt!

Solstickan säljer även snygga brandsläckare som vi har skrivit om i vårt test av brandsläckare.

4. Luxorparts brandfilt

Luxorparts brandfilt - billig brandfilt
 • Billig brandfilt
 • Uppfyller de högt ställda krav som finns

Bränder i köket kan vara farliga och svåra att hantera. Brandfiltar är en bra lösning och är lätta att använda för att försöka kväva en brand.

Luxorparts brandfilt är tillverkad av glasfiber och har testats för användning mot bränder upp till 500 °C. Den är certifierad enligt EN1869, vilket innebär att den uppfyller alla säkerhetskrav för den här typen av produkter.

Brandfilten säljs i storleken 120 x 120cm och finns att köpa till ett väldigt förmånligt pris!

FAQ Brandfilt hemma – frågor och svar

Måste man ha en brandfilt hemma?

Nej, det finns inga krav på att ha en brandfilt hemma. Däremot är det högst rekommenderat att ha minst en. En brandfilt är billig i inköp, kräver inget underhåll och kan hjälpa dig förhindra en brand som uppstår.

Ska en brandfilt vara klassad?

En bra brandfilt är certifierad enligt EN 1869:1997. De brandfiltar som ingår i vårt bäst i test har samtliga denna klassningen.

Var ska en brandfilt placeras?

Många bränder uppkommer i eller i nära anslutning till köket. En brandfilt bör därför placeras så att den snabbt kan nås om en brand skulle uppstå i köket. Se till att hänga upp brandfilten så att den inte försvinner långt in i en låda.

Hur testar jag min brandfilt?

En brandfilt behöver inte testas, men det är inga problem att plocka ut den ur förpackningen om du vill testa eller träna med den. En liten varning dock att det kan vara svårt att få ihop den igen så att den går ner i sin förpackning.

Vilken typ av brandfilt är bäst att ha hemma?

Du bör ha en brandfilt som är 180 x 120 cm. I vår genomgång av brandfiltar anser vi att Housegard brandfilt är den bästa brandfilten och den du ska satsa på att ha hemma. En brandfilt kan även vara bra att ha i husvagnen eller båten.

Vad är en brandfilt tillverkad av?

En brandfilt är gjord av glasfiber och är ogenomträngliga för gas. Det innebär att de kan skydda dig från giftig rök när du släcker en brand med brandfilt.

Slutliga tankar om brandfilt hemma

Jag tror att det finns flera brandfiltar som förtjänar titeln som den bästa brandfilten. Oavsett vilken variant du väljer kommer du att vara nöjd och tillgodose det behov du har hemma. En brandfilt kan vara direkt avgörande om en brand skulle uppstå och med en brandfilt hemma kan du och din familj känna er tryggare.

Jag själv som har använt brandfilt inom mitt yrke vet att det viktigaste är att det finns en brandfilt och att du vågar använda den, sen spelar det inte jättestor roll vilken typ av brandfilt det är. Med en brandfilt kan du förhindra att branden växer sig stor eller begränsa branden tills dess att hjälp hinner komma på plats.

En brandfilt är billig i inköp och en självklar sak i alla hem. En brandfilt är den perfekta presenten att ge bort och uppskattas av alla. Varför inte passa på och fynda en brandfilt under Black Friday eller ge bort en brandfilt i julklapp till någon du tycker om.

Glöm inte bort att du även behöver en bra brandvarnare hemma för att ha ett säkert brandskydd. Vi rekommenderar att välja en brandvarnare som kan seriekopplas.

Källor till artikeln

Lämna en kommentar