BRANDSLÄCKARE      BRANDVARNARE      BRANDFILT      START

Brandfilt

Tryggsam Brandfilt

Brandfilten används till att släcka bränder på TV, kläder, spis och även möbler på ett snabbt och effektivt sätt. En stor filt på 180cm kan även släcka en människa som brinner snabbt.

De flesta modellerna ligger förvarade i så kallade plastpåsar som hängs upp på en bra plats. Den ska inte vara gömd utan helt synlig så att en person som är hemma hos dig för första gången snabbt kan se var den är. Det viktigaste är alltså att alla vet var den är och hur den fungerar.

Det vanligaste materialet i en brandfilt är glasfiber som står emot temperaturer upp till 500 grader.

En så kallad en-lagers brandfilt består av ett lager av glasfiberväv. En filt med tre lager består däremot av två lager glasfiberväv runt ett lager av en gastät och brandhärdig film.

Släckeffekten för en tre-lagers brandfilt är därmed väsentligt bättre vid släckning av fetter, kemikalier och andra ämnen som avger mycket brännbara gaser. Brand i kläder släcks snabbt och effektivt med en brandfilt av hög kvalitet.

En en-lagers brandfilt är vanligast i hemmet eller kontoret där risken för brand i kläder inte är så stor. Den fungerar bra vid brand på t.ex. spisen. En tre-lagers brandfilt är vanligast inom industrin där även risken för brand i kläder kan uppstå. Den fungerar då bäst genom att den inte släpper igenom brandgas och att den inte blir varm lika snabbt som en en-lagers brandfilt, något som gör det lättare att släcka just en klädbrand.

Varning för användning

Tänk även på att det inte spelar någon roll hur många brandfiltar du har om ingen vet om att det brinner. Är du inte hemma så kan du alltså inte få någon varning och ska vi vara ärliga mot oss själva så kan vi inte alltid lita på att grannen alltid är hemma. Vikten av att komplettera sitt brandskydd med ett mobilt brandlarm från Tryggsam är extremt viktigt (Läs mer om Mobilt brandlarm genom att KLICKA HÄR) eller fyll enkelt i dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar en trygghetsrådgivare dig helt kostnadsfritt och berättar mer.


Klicka på den ikon du väl läsa mer om...

BRANDSLÄCKARE BRANDVARNARE BRANDFILT

Bli kontaktad av en trygghetsrådgivare
Förmiddag Eftermiddag

Mer om Tryggsam

1000länkar.com - gratis länkkatalog

SvenskaHemsidor.com - Gratis länkkatalog för din hemsida, webbplats eller blogg
Tryggsam Brandvarnare Tryggsam Brandvarnare Tryggsam Brandvarnare